viernes, 16 de enero de 2015

Reflexió sobre les preguntes inicials

1.      ¿Creus que el progrés en el coneixement tecnològic i científic determina i garanteix el progrés econòmic i social? Contesta clarament i justifica la resposta.

El progrés en el coneixement tecnològic i científic actualment són unes de les bases importants en el que es pot sustentar el progrés econòmic i social, però encara aquest progrés en el coneixement tecnològic i científic sigui una de les bases en l’actualitat permetin el progrès econòmic i social no es determinant, i molt menys garanteix aquest progrès.

Ara continuo pensant de forma similar, el progrés tecnològic i científic determina i garanteix el progrés econòmic i social, però el progrés econòmic i social també determina i garanteix el progrés tecnològic i científic. Es a dir tot esta molt estretament unit i són conceptes que han d'anar obligatòriament junts, ja que es relacionen entre ells contínuament.


2.      ¿Estàs d’acord en què la constant fonamentació científica de les diferents tecnologies és garantia de la neutralitat ideològica d’aquestes tecnologies? Què en penses?

La fomentació científica és una de les garanties de neutralitat ideològica, però s’ha de considerar altres, ja que la ciencia va evolucionant i alguns coneixements que es donaven com a vertaders amb el temps s’ha demostrat que estaven equivocats o simplement mal plantejats.

Actualment penso que la fonamentació científica ajuda a les tecnologies, però no pot garantir la seva neutralitat per si sola, ja que també influeix el context social i econòmic. Així la resposta es semblant a la pregunta anterior, la relació entre els quatre conceptes seran els que puguin garantir o no la neutralitat dels altres.


3.      Expressa el teu grau d’acord: Tenir present les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) abans, durant i després de qualsevol activitat d’ensenyament-aprenentatge és un requisit indispensable actualment.

No em puc mostrar molt d’acord amb aquesta expressió, perquè sempre he considerat i defensat tant en un sentit com l’altre, que per a aconseguir un al procès d’ensenyament-aprenentatge complet s’ha d’utilitzar els diferents requisits que estan a prop dels nostres alumnes, es a dir, en de suministrar eines als alumnes, per a que desprès ells a la seva vida quotidiana puguin emplear les que millor s’ha dapten a les seves necessitats.

No considero que ha de ser un requisit indispensable actualment tenir present les TIC abans, durant i després. Crec que han de ser mediadores en els processos d'aprenentatge, ja que l'alumnat ha de saber buscar la informació amb les TIC, perquè estem dins de l'era tecnològica, però també ha de saber que hi ha més formes de trobar informació, com per exemple la comunicació directa entre persones o buscar informació a llibres, mapes, plànols, etc.


4.      ¿Quines són les causes que originen els profunds canvis que estem patint en tots els àmbits en els darrers anys?

Principalment la causa que està produint tots aquest canvis en els darrers anys és la velocitat a la que es pot compartir la informació i que aquesta informació cada vegada arriba més ràpid a totes les parts. Per la qual cosa es pot estudiar i analitzar la informació i extraure moltes més idees.

Possiblement, aquesta es la idea que menys he canviat de totes, continuo pensant que la velocitat que disposen la informació es la causant del profunds canvis que patint, però afegiria que aquest canvis no serien possibles sense la acceptació social, econòmic i científic i tecnològic.


5.      Defineix en una frase la Tecnologia Edicatova. Digues quin és el seu objecte d’estudi.

Supose que es volia dir Tecnologia Educativa. Per tant, diria que són totes les eines i productes que es poden obtenir d’aquestes eines en benefici de l’educació.


6.      Posa un exemple de transmissió de coneixement i un altre de construcció del coneixement.

Transmetre informació pot ser quan el producte ja esta creat arriba al seu destinari i s’està produint una transmissió, per exemple el profesor quan fa una explicació a la classe. Per altra banda, la construcció del coneixement és quan la persona que reb la informació es capaç d’entendre-la i fer-la seva, en aquest moment es quan es construeix el coneixement.

Bueno!! Suposo que la meva opinió ara és diferent, la construcció del coneixement es fa des de la pròpia persona, es a dir per a construir coneixement hem de sentir la necessitat d'aprendre (aprenentatge significatiu) i per tant nosaltres podrem rebre informació, però també es fa mitjançant el descobriment. Per altra banda, el coneixement no es pot transmetre sense una predisposició i capacitats per part de la persona que el rebrà. La transmissió pot ser oral o escrita.

7.      Expressa el teu grau d’acord amb la següent afirmació i argumenta el perquè: “El context és part del coneixement que la persona utilitza per tal d'explicar i donar sentit a una idea".

Estic d’acord amb aquesta expressió, perquè considere que les persones no vivim aïllades dels diferents contextos, i per tant, quan la persona coneix el seu context el pot utilitzar per a explicar-lo i donar sentit a les idees dels altres.

El context és una part del coneixement, perquè totes les persones són éssers socials i per tant forma part, però en la societat actual i amb les TIC, els contexts van augmentant, ja que totes les persones poden accedir a qualsevol informació en qualsevol part del món.

8.      ¿Has pensat en la possibilitat d’adaptar l’entorn de la UOC a les teves necessitats i les dels teus companys i professors (opció Personalitza)? Inclusió del missatge al qual es respon (el lector tindrà una idea del que origina i els detalls del teu missatge), número de missatges visualitzats en les bústies compartides (útil quan hi ha molta comunicació a algunes bústies), signatura de correu (per facilitar la comunicació i  posar a un clic de distància altres mitjans de comunicació teus...?

La veritat que mai m’he plantejat canviar l’entorn de la UOC, ja que em sembla molt còmode com està configurat. Les úniques coses que modifique són els colors de les assignatures, ja que visualment em permet veure al calendari les dades importants i als missatges de resposta que isca el meu nom.

Ara si que canviaria més coses per a facilitar la comunicació, ara bé, no si si els canvis que faria personalment resultassin més còmodes per als meus companys, ja que cada persona tindrà unes preferències alhora d'organitzar-se. 

10.      Situa’t de 0 a 10 (0 gens d’acord 10 molt d’acord)

TE2) L’objecte principal de la Tecnologia Educativa és oferir un bon ventall de tècniques per als docents: __8____
afegiria sobretot per l'alumnat, sense aquesta matisació la meva resposta seria un 3
CC2) Aprenc tant dels companys com dels materials i consultors: __9____, inclús ara posaria un 10
TC1) Els professionals de l’educació han de ser competents en les tècniques que asseguren la correcta transmissió del coneixement : ____10____ Igual!!
DT2) La tecnologia es basa en la ciència per la qual cosa és neutral en relació a prejudicis, valors i actituds: __1___
La tecnologia no es basa únicament en la ciència, sinó en  les relacions que té amb la ciència, societat i econòmic, però a la mateixa vegada la tecnologia també afecta als altres. Per tant, aquesta pregunta és difícil de donar un valor. ???
CC1) Les aules de la UOC són una comunitat d’aprenentatge: __5___
He de dir que en aquesta assignatura i algunes altres si, i tant!!!!!! però en altres no, per aquesta raó mantindré el 5, que quedi clar que no era aquesta la reflexió del 5 anterior
DU2) Els debats virtuals suposen perdre força hores amb poc benefici personal: __2___
Si estan ben enfocats es una gran forma d'aprendre de les idees dels companys, crec que faria falta conèixer des del començament i que s'apliques en totes les assignatures el model Toulmin
TE1) La Tecnologia Educativa per a psicopedagogs consisteix en assegurar un bon domini de les TIC: ____6___
No hauria de ser així, més que dominar les tècniques crec que s'ha de saber els perquès, no hem de crear autòmats, sinó persones reflexibles
DU1) Els debats a la UOC poden millorar moltíssim: __5____
I tant!!!!! ja ho he dit a la qüestió DU2
TC2) Les TIC són necessàries per transmetre els continguts als alumnes: _____6___
No, son mediadores, per tant no es poden considerar necessaries
DT1) El canvi tecnològic determina el canvi social: ___6_____ i el científic i educatiu i... tot esta relacionat i no poden parlar de conceptes tancats

miércoles, 14 de enero de 2015

CAS KITE – Projecte significatiu: “Volem jugar al bàsquet”

CAS KITE – Projecte significatiu: “Volem jugar al bàsquet”
Síntesi destacant l’aprenentatge que es pretén
A la assignatura d’E.F. al cicle superior es comença a realitzar la iniciació esportiva. L’esport actualment és molt important degut a l’alt grau de sedentarisme dels infants i adolescents. Per aquest motiu s’intenta que els alumnes proven diferents esports perquè puguin tindre curiositat i endinsar-se a la pràctica esportiva.
En conseqüència es pretén que escullen els esports que volen fer al llarg del curs i que els mateixos vagin descobrint les possibilitats que aquest esport l’ofereix. Per tant, aquest projecte esta basat en un aprenentatge significatiu per part de l’alumnat, ja que parteix de les seves inquietuds. A més l’assoliment dels continguts serà mitjançant un aprenentatge constructiu i col·laboratiu al llarg de tot el projecte.
Índex
Contingut
Observacions
Context General
Professor / consultor
Iván Ortiz Vera

Experiència en ensenyament
6 anys

Experiència / Nivell d’expertesa en l’ús de TIC
Mig

Per elaborar la documentació pel treball i nivell mitjà d’Internet
Tipus de centre
Escola pública d’Educació infantil i primària
---
Localització del centre
A la població de l’Hospitalet del Llobregat
---
Connexió
 Internet (ADSL)
---
Localització dels recursos tecnològics
Dues aules d’informàtica i dos ordinadors per classe (racó d’informàtica)
---
Situació sòcio - econòmica dels alumnes
Perfil de les famílies mitjà/baix
És un barri amb una alta taxa d’immigració
Context de la història o cas
Nivell
6è de primària
12 anys
Assignatura
Educació física
2 h. setmanals
Fites en la història
Activitats planificades a la sessió o unitat
- Escollir l’esport
- Jugar un partit de bàsquet
- Parlar sobre les situacions que s’han donat, la necessitat de saber les regles, d’usar una tècnica correcta
- Planificació de les activitats a realitzar cada parella de treball
- Recerca d’informació i selecció de la informació corresponent
- Anàlisi de la informació i elaboració de l’apartat de treball.
- Revisió dels conceptes treballats i creació de la wiki
- Exposició teòrica a la resta dels companys de les diferents parts del treball
- Exposició practica dels exercicis tècnics elaborats amb l’ajuda del mestre (si cal)
- Exercicis i jocs variats de bàsquet al pati
- Partit de bàsquet
---

Nivell d’aprenentatge esperat
Realitzar un aprenentatge constructiu i col·laboratiu sobre el bàsquet a partir dels coneixements previs.
Conèixer les accions tècniques bàsiques del bàsquet i les normes que s’utilitzen per a poder jugar coherentment.
A més que l’alumnat durant aquest procés aprengui a utilitzar les TIC com mediadores del seu propi aprenentatge.
Objectius:
- Conèixer les accions tècniques del basquet.
- Conèixer i respectar les normes del bàsquet.
- Adquirir estratègies d’aprenentatge davant de noves situacions.
- Explicar els conceptes teòrics als companys respectant les habilitats dels companys.
- Realitzar les accions tècniques del bàsquet amb coordinació, agilitat i equilibri.
- Utilitzar i aplicar les normes del bàsquet respectant als companys.
Tipus d’activitat
Les activitats estan orientades a que l’alumne pugui construir el seu coneixement sobre el que ja sap prèviament. Les activitats es realitzaran en petit grup i gran grup buscant un aprenentatge col·laboratiu.
Les activitats aniran des de debats, recerca d’informació, elaboració d’una documentació, exposició de la informació i pràctica esportiva
---
Activitats de la història o cas
Tecnologies utilitzades
Suport físic: Ordinador amb connexió a Internet i projector d’aula
Programes: chrome i open Office writer
Pàgines internet: google, yahoo, bing i wikispaces
---
Raó per la qual la fa servir
S’utilitza per a poder cercar la informació necessària per a la posterior elaboració d’un document i la creació d’un wikispaces.
A més a l’alumnat se’ls explica que hi ha més buscadors a Internet i s’utilitzaran els tres més importants.
Poder realitzar una exposició utilitzant el projector d’aula i la pàgina wikispaces creada
---
Naturalesa de las activitats (tasques cognitives a realitzar)
Es pretén que l’alumnat pugui relacionar les TIC com a eines de recerca d’informació als seus dubtes. Per això, hem de facilitar aquesta relació i potenciar-la, perquè les persones que facin aquesta relació es quedaran fora d’una important font d’informació.
A més d’un ús correcte de la informació cercada i l’elaboració de documents col·laboratius (web 2.0).
---
Dificultats trobades
 El temps, ja que per aconseguir una bona construcció de l’aprenentatge l’alumnat ha de tenir moments per assolir aquest coneixements, però per la falta de temps i voler acabar el projecte aquest procés no ha estat del tot correcte.
---
Ajuda / col·laboració emprada
 L’ajuda ha estat per part de la tutora del grup a l’hora de realitzar la recerca d’informació, elaboració i exposició.
---
Rol del professor
Guiar durant el procés d’aprenentatge de l’alumnat, suggerint on buscar o com elaborar la informació.
---
Rol de l’estudiant
Actiu, explorador i constructor del seu aprenentatge construint nous conceptes i relacions.
---
Resultats
Observacions
Les dificultats trobades per ser la primera vegada que l’alumnat treballava amb aquesta metodologia. Ja que moltes fases del projecte amb anat més lentes del esperat i per a complir amb la programació he tingut que estirar de l’alumnat.
L’alta motivació i predisposició mostrada per part de l’alumnat.
---
Avaluació de l’aprenentatge
Avaluació inicial, saber el coneixements previs que té l’alumnat sobre el bàsquet
Avaluació formativa, aquesta avaluació va paral·lela a l’elaboració del projecte té la funció de analitzar l’evolució dels aprenentatges
Avaluació sumativa, per a comprovar el nivell final d’assoliment dels objectius.
Autoavaluació, l’alumnat omplirà la rúbrica facilitada pel docent per a ser conscient del seu propi aprenentatge i dels aspectes demants
---
Lliçó apresa pel professor
El temps no pot marcar el ritme dels aprenentatges de l’alumnat, per aquest motiu es millor allargar el projecte que finalitzar-ho dintre del període establert, ja que l’alumnat no acaba d’assolir tots els aprenentatges.
Fer una reflexions sobre el procés d’aprenentatge i no només sobre el resultat.
Facilitar la rúbrica al principi de les sessions o al principi del projecte, facilita la feina de l’alumnat.
---



Història complerta

Entrevistador: Bon dia, i gràcies per acceptar realitzar aquesta entrevista, per a començar m’agradaria preguntar-te per què un projecte a l’àrea d’educació física?  
Entrevistat: i per què no es pot fer també un projecte en aquesta àrea?
Entrevistador: Es clar que es pot fer un projecte en aquesta àrea, com a qualsevol altra, però normalment aquesta àrea es relaciona amb sortir al pati i realitzar esport.
Entrevistat: Si, es veritat, la majoria de les persones es pensen que l’educació física es anar a “jugar” al pati, però no es donen compte de la importància que té aquesta assignatura per l’alumnat, d’una banda per a establir hàbits saludables com menjar sà, realitzar activitat física i una higiene corporal. I per altra banda, per la motivació que mostra l’alumnat en aquesta assignatura i predisposició a realitzar activitats.
Entrevistador: Com surt la idea de fer el projecte?
Entrevistat: En primer lloc es volia aconseguir que l’alumnat faci una vida saludable, i com es comença la iniciació esportiva a cicle superior, es va pensar que si l’alumnat escollia l’esport havia més possibilitats de que es continues realitzant fora de l’escola. A més a més treballar per projectes serveix per a dos coses, la primera dones eines a l’alumnat de com solucionar els seus problemes buscant informació, en aquest cas a Internet. I la segona per a que ells es sentin part important del procés E/A, ja que normalment estan acostumats a no prendre decisions i fer les activitats que proposen els docents.
Entrevistador: Pots explicar més detalladament en que va consistir el projecte?
Entrevistat: Si, el projecte naix de les inquietuds de l’alumnat en jugar al bàsquet, els volien jugar al bàsquet. Per tant aprofitant aquesta predisposició inicial que ells tenien vaig plantejar-les la idea de que ells fessin tot. Lo vaig explicar que primer jugarien un partit de bàsquet sense cap tipus d’explicació i que a partir d’aquí es veuria que fer al llarg del projecte.
Una vegada finalitzat el partit, varem fer una taula redona on cadascú va explicar el que havia ocorregut durant els transcurs del partit i es va arribar a les conclusions que no sabien les normes i que tampoc sabien fer algunes accions concretes del bàsquet. Per tant es va decidir en buscar informació sobre aquest aspectes en concret. Per la meva part, buscant un aprenentatge col·laboratiu els vaig explicar que seria interessant fer petits grups i cada grup busqués una informació, elaborés un informe i després ho expliqués a la resta de la classe. A més de buscar o fer activitats per fer al pati, amb l’objectiu de tornar a fer partits i no tenir problemes.
Entrevistador: Com es va desenvolupar?  
Entrevistat: El projecte s’ha desenvolupat de forma correcta tots van participar amb un alt grau de motivació, inclús els meus dubtes inicials de treballar per projectes varen desaparèixer molt ràpid, però com era la primera vegada que treballaven d’aquesta manera varem trobar algunes dificultats, sobretot a l’apartat tècnic, com per exemple com baixar una imatge d’Internet, com posar una imatge a wikispaces o un vídeo trobat a Internet.
Entrevistador: Has pensat en continuar treballant per projectes el pròxim esport?
Entrevistat: Si, la veritat que degut amb l’èxit durant el projecte del bàsquet he decidit continuar treballant per projectes el pròxim esport.
Entrevistador: Hi ha coses que canviaris a l’hora de realitzar el nou projecte? Quines coses serien?
Entrevistat: Clar que canviaria coses, igual que l’alumnat per a mi també ha estat una experiència nova treballar aquesta àrea per projectes i la veritat que ha estat molt bé, però hi ha coses que no tornaria a fer igual, com per exemple l’organització del temps, ja que he volgut ajustar el temps a la programació establerta inicialment i aquest ha estat un problema, perquè alguns alumnes s’han quedat sense assolir alguns conceptes, per tant es podria dir que no he tingut en compte els diferents ritmes d’aprenentatge de l’alumnat, per altra banda, crec que en un aprenentatge significatiu que es basa en la pròpia construcció de l’aprenentatge facilitar a l’alumnat una rúbrica al principi del projecte o de cada sessió o activitat, pot facilitar l’aprenentatge i una autoavaluació, com a mínim un canvi conceptual sobre la manera de realitzar la feina.
Entrevistador: Per finalitzar aquesta entrevista, que recomanaries a altres companys si fessin aquest treball per projectes?
Entrevistat: Primer de tot que han de tenir paciència amb l’alumnat, que són ells els que marquen el ritme de les sessions i del projecte i no el professor o la seva programació temporal. Que ho afronten amb molta il·lusió, perquè per fer una cosa es fonamental creure-la-hi i que la seva funció no es saber tot o donar la informació quan l’alumnat tenen dubtes, sinó saber reconduir aquestes preguntes o dubtes sense donar la resposta correcta.

martes, 13 de enero de 2015

CAS KITE – EL MEU APRENENTATGE

CAS KITE – EL MEU APRENENTATGE
Síntesi destacant l’aprenentatge que es pretén
L’assignatura Noves tecnologies de la informació i la comunicació en Educació, està dins del pla d’estudis de la llicenciatura de psicopedagogia.
Per tant, l’objectiu d’aquest aprenentatge està orientat a adquirir un coneixements sobre ciència, tecnologia, societat, educació, TE i TIC. Aquesta adquisició de coneixements es farà des d’un punt de vista constructiu a partir de les diferents activitats proposades.
D’aquesta manera al finalitzar l’assignatura es pretén aconseguir un canvi conceptual sobre conceptes treballats al llarg d’aquest temps.
Índex
Contingut
Observacions
Context General
Professor / consultor
Manel Aguirre Raya

Experiència com estudiant
Actualment: Estudiant de la UOC
Prèviament: Magisteri, especialitat d’Educació Fisica

6è trimestre a la UOC
Experiència / Nivell d’expertesa en l’ús de TIC
Mig

Per realitzar la meva feina com a docent i poder seguir el desenvolupament de la carrera
Tipus de centre
Universitat
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
http://www.uoc.edu/
Connexió
 Internet
---
Localització dels recursos tecnològics
Casa
---
Context de la història o cas
Nivell
6è trimestre a la UOC
---
Assignatura
Noves tecnologies de la informació i la comunicació en Educació
4,5 crèdits
Fites en la història
Activitats planificades a la sessió o unitat

activitat 1: autoavaluació inicial

activitat 2 debat cts i aprenentatge

activitat 3: informe de síntesis i mapa conceptual

4 projecte: tic i aprenentatge significatiu

Activitat 4.1: 2 casos kite (propi aprenentatge i projecte
---

Nivell d’aprenentatge esperat
Realitzar un aprenentatge constructiu i crític sobre educació, societat, tecnologia, ciència, TE i TIC.
A més d’aprendre a elaborar projecte significatius per al nostre alumnat.
Objectius de  l’assignatura:
- Delimitar les diferents formes de conceptualitzar la Tecnologia Educativa, discriminant els seus límits i marcs d'actuació.
- Valorar la importància dels factors socioculturals i comunicatius en les situacions mediades d'aprenentatge.
- Dissenyar situacions d'aprenentatge mediades per eines tecnològiques, que potenciïn l'aprenentatge significatiu i el canvi conceptual.
- Desenvolupar una actitud positiva però realista davant de l'aplicació de les TIC a les situacions d'ensenyament i aprenentatge.

Tipus d’activitat
- Creació d’un blog, per a comprovar el nostre canvi conceptual al llarg de l’assginatura.
- Participació amb la resta dels companys al forum de l’assignatura i als espais de debats, per a realitzat un aprenentatge col·laboratiu.
- Realització de les activitats d’avaluació continuada, per a realitzar un aprenentatge constructiu.
---
Activitats de la història o cas
Tecnologies utilitzades
Suport físic: Ordinador amb connexió a Internet
Programes: microsoft word, cmap tools, foxit reader,
Pàgines internet: UOC, google tools, rubistar, wikispaces
---
Raó per la qual la fa servir
Poder seguir el transcurs de l’assignatura
---
Naturalesa de las activitats (tasques cognitives a realitzar)
Adquirir unes capacitats tecnològiques que ens capaciten per a elaborar activitats al nostre alumnat des d’un punt de vista d’aprenentatge significatiu, constructiu i col·laboratiu des de la TE i utilitzant les TIC
---
Dificultats trobades
 El desconeixement d’alguns programes (cmap tools) i pàgines web per a realitzar les activitats (wikispace)
---
Ajuda / col·laboració emprada
 L’ajuda ha vingunt per part dels companys i companyes de l’assignatura a l’espai del forum i del professor
---
Rol del professor
Guia del procés d’aprenentatge, i realitzant preguntes que t’obligaven a reflexionar sobre els aprenentatges.
---
Rol de l’estudiant
Actiu, explorador i constructor del seu aprenentatge construint nous conceptes i relacions.
---
Resultats
Observacions
Els alumnes realitzen l’activitat requerida
---
Avaluació de l’aprenentatge
Autoavaluació, contínuament ens hem hagut d’autoavaluar al llarg de l’assignatura el nostre procés d’aprenentatge i observar el nostre canvi conceptual
Avaluació d’un company, ja que hem hagut d’analitzar el treball realitzar pels companys en dues ocasions
Avaluació continuada a través de les activitats d’avaluació continua
---


Història complerta

Entrevistador: Aquesta entrevista te la finalitat de que comparteixes amb els lectors el teu punt de vista sobre el procés d’aprenentatge realitzat al llarg de l’assignatura de Noves tecnologies de la informació i la comunicació en Educació
Entrevistat: L’assignatura forma part del plà docent de la llicenciatura de psicopedagogia i és de 4,5 credits. Aquesta assignatura es realitza al llarg d’un semestres a traves de les diferents activitats d’avaluació continuada i a diferència de la majoria d’assignatures de psicopedagogia no es realitza una prova final.
Entrevistador: Pots explicar en que consisteixen les activitats d’avaluació continuada?
Entrevistat: Si, l’assignatura consta de quatre activitats que s’ha de realitzar al llarg del semestre. A la primera activitat sense mirar res dels apunts tenien que respondre a unes preguntes i realitzar un mapa conceptual sobre les relacions que pensaven que existien entre societat, educació, tecnologia i ciència.
La segona activitat teníem que realitzar un debat defensant una postura en funció del rol assignat pel consultor. A més el debat tenia que seguir l’estructura d’argumentació de Toulmin, que va resultar molt interessant i considero que es deuria d’haver explicat més aviat en la llicenciatura.
La tercera activitat es tenia que elaborar un informe sobre els conceptes treballats i un nou mapa conceptual, a més de comparar-lo amb el que havien realitzat a la primera activitat.
La quarta i última activitat, consisteix en realitzar un projecte significatiu a un context real, es a dir em de realitzar un treball significatiu amb un alumne o grup d’alumnes i que puguin construir els sues conceptes i relacions utilitzant les TIC com a eina mediadora. Aquest procés s’ha de documentar i realitzar un mapa conceptual sobre els aprenentatges que aconseguiran l’alumnat.
Per finalitzar hi ha una activitat que està dintre de la quarta i que consisteix en realitzar dos casos segons l’aprenentatge basat en casos o històries
Entrevistador: Quan de temps disposeu per a realitzar les activitats d’avaluació continuada?
Entrevistat: Les activitats tenen un temps determinat per a realitzar-les i depèn dels objectius de l’activitat el temps que dura. L’inici i la durada de cada activitat està molt bé explicat al calendari de l’assignatura, a més et facilita unes dates per orientar-te amb l’elaboració de les activitats.
Entrevistador: Te ha suposat un esforç seguir l’avaluació continuada de l’assignatura?
Entrevistat: La veritat que és una assignatura on es treballen conceptes nous i has de dedicar molt de temps per a poder seguir l’avaluació continua, per la qual cosa se ha de realitzar un seguiment continuo de l’assignatura al llarg de tot el semestre, considero que no es pot deixar tota la feina per  l’últim moment, però a la vegada està molt bé estructurada i s’aprèn molt si ets capaç de administrar-te el temps de forma correcta. Encara que no crec que suposi un esforç, ja que esforç té una connotació negativa quan fas alguna cosa que no vols fer o no t’agrada fer, jo personalment he gaudit amb aquesta assignatura
Entrevistador: Quina activitat ha estat la més útil per tu?
Entrevistat: Totes les activitats han estat molt útils, però si que és veritat que l’activitat quatre he gaudit molt fent-la i crec que he aprés moltes coses que aplicaré al llarg de la meva carrera professional.
Entrevistador: Quina activitat o part d’una activitat ha estat la més difícil per a tu?
Entrevistat: Pel temps dedicat ha estat l’activitat quatre, però per dificultat ha estat l’activitat 3, ja que per a realitzar el mapa conceptual amb el cmap tools vaig tenir que dedicar molt de temps, perquè és una eina que desconeixia totalment, a més una vegada elaborat el mapa em va costar moltíssim compartir-lo amb la resta dels companys/es per a que els pogueren realitzar les seves aportacions.
Entrevistador: Has utilitzat el fòrum de l’assignatura?
Entrevistat: Si, a més el considero molt interessant i ha estat molt actiu durant tot el semestres, gràcies al fòrum he pogut consultar dubtes que tenia o he pogut veure la resposta d’algun company a un altre que m’ha servit a mi també. A més he intentat participar resolen dubtes als companys quan pensava que podia ser d’utilitat.
Entrevistador: Per finalitzar aquesta entrevista, que recomanaries als futurs estudiants d’aquesta assignatura?
Entrevistat: Que la facin amb molt d’interès i il·lusió, a més d’intentar anar al dia en totes les activitats plantejades, ja que al final de l’assignatura es donaran compte de l’aprenentatge aconseguit i que en el meu cas ha estat molt. També els diria que s’obliden de la gran quantitat de feina que s’ha de fer i que no pensen en la relació crèdits / temps dedicat, perquè l’únic que passarà es que no facin a feina correctament i és una assignatura que val la pena realitzar.